Anmärkning åt Pargas stad tystas ner

Publicerad:

Som Pargasbo och tidigare mångårig medlem i stadsstyrelsen, bland annat under den turbulenta tid då fyra socialarbetare sade upp sig och skrev ett klagomål till Regionförvaltningsverket, har jag engagerat följt med utvecklingen inom den sociala sektorn.

Eftersom jag fått kännedom om att många problem inom ledarskapskulturen kvarstår, väcktes mitt intresse för Regionförvaltningsverkets svar på socialarbetarnas klagomål. Jag tog kontakt med staden och fick veta att svarshandlingen hade inkommit redan 22.6.2017, men inte kunde lämnas ut då den var sekretessbelagd.

Jag fann detta tveksamt och vände mig direkt till Regionförvaltningsverket som omedelbart skickade mig handlingarna per e-post eftersom dessa inte alls är sekretessbelagda utan offentliga handlingar.

Regionförvaltningsverkets svar är direkt adresserat till Pargas social- och hälsovårdsnämnd och innehåller en anmärkning till staden.

Ändå har ärendet aldrig tagits upp till behandling i nämnden eller ens anmälts som inkommen handling enligt protokollen.

Hur är detta möjligt?

Cornelius Colliander

ÅU: Regionförvaltningsverkets anmärkning mot brister i socialskyddet i Pargas stad ledde till två helsidesartiklar i ÅU den 22 och 23 november 2017.

Publicerad: