Ami Ahlgren i Korpo är Årets vän i Åboland

Axel Gröndahl / FRK
Kvinna i vardagsrum håller i diplom, framför står två blombuketter på ett bord
Årets vän Anne-Marie ”Ami” Ahlgren.
Publicerad:

Finlands Röda Kors Åbolands distrikt har i samband med vändagen utnämnt Årets vän i Åboland. I år går utmärkelsen till Anne-Marie ”Ami” Ahlgren i Korpo.

I nomineringen framgår att Ahlgren har engagerat sig helhjärtat i att hjälpa andra. Hennes varma mottagande och omtänksamhet för både nyinflyttade och personer i det lokala samhället visar att hon är en genuin vän. Hon har byggt starka band till de familjer och personer hon hjälpt genom åren vilket gör henne till en stor trygghet för många.

Det senaste året har hon jobbat mycket med att ta emot och stöd de som flytt konflikten i Ukraina, men Ami Ahlgren var också engagerad redan 2015 när det kom flyktingar till Nagu.

Med egna ord beskriver Ahlgren sin hjälpvilja så här:

– Alla kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa nån. Jag hoppas jag gör nån skillnad, smärtan och sorgen kan jag inte ta bort men lindra för en stund i alla fall.

Årets vän utses av Röda Korset Åbolands distrikts frivilligutskott varje år i samband med vändagen. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram individer och grupper som främjat gemenskap och ger av sin tid för andra.

I år nominerades sex personer, var och en av dem förtjänar att hyllas för sina insatser. Utnämningen gjordes genom sluten omröstning i frivilligutskottet som består av frivilliga från hela Åboland.

Publicerad: