Aktia levererar kontanter hem till kunden

ÅU-foto
Publicerad:

Man kan redan i slutet av året göra ett avtal med banken om hemleverans, skriver Aktia i ett pressmeddelande.

Det var i början av sommaren som Aktia utredde behovet av en sådan här tjänst. 3 000 personer tillfrågades och intresset var stort. Över 40 procent av kunderna är intresserade och många har behov av regelbunden hemleverans.

– Efterfrågan är stor bland kunder som har svårt att ta sig till kontoret eller till kontantuttagspunkter. Tjänsten underlättar vardagen och sparar kostnader även i områden där avstånden är långa, säger Merja Sergelius, direktör med ansvar för privatkundsverksamheten i Aktia i pressmeddelandet.Aktia tror dessutom att tjänsten kommer att minska på rusningen i deras kontor där kontanttjänster erbjuds.

Ett tryggt sätt

Pilotskedet startar i början av januari och avslutas i slutet av mars. Till en början, då tjänsten fortfarande testas, kan man beställa hem högst 3 000 euro åt gången.

Man kan från och med november ingå avtal om kontantleveranser på kontoret Tre Smeder i Helsingfors och på kontoren i Lovisa, Jakobstad och Ingå.

Aktia poängterar att det är ett tryggt sätt att beställa kontanter hem. Posten är alltid personligen i kontakt med kunden och leveransens är en värdeförsändelse som alltid måste tas emot personligen.

Om intresset och efterfrågan är stor ska tjänsten ytterligare utvecklas efter pilotskedet.

SPT

Publicerad: