Åbo stad byter företag som konditionsgranskar i omtvistade skolan på Smedsgatan 2

En gammal byggand
Den gamla industriskolan används tillfälligt av Puolalan koulu. ÅU-foto
Publicerad:

Efter all uppståndelse kring inneluften i skolbyggnaden på Smedsgatan 2 meddelar nu Åbo stad att man byter företag som sköter konditionsgranskningen i byggnaden.

Åbo stad avslutar samarbetet med Raksystems Oy som hittills skött granskningen. Istället ska ingenjörsbyrån Kiinteistöasiantuntijat Oy ta över.

-- Orsaken är den inflammerade debatten och att man nu vill försöka lugna ner situationen, säger Tuomas Koskiniemi, chef för lokalitetsavdelningen på Åbo stad.

Dessutom har det förekommit problem med tidtabellerna. Det nya företaget inleder arbetet med att fortsätta granska byggnadens skick och inneluft redan idag måndag. Företaget för tillgång till alla tidigare gjorda utredningar.

De senaste misstankarna om att det finns asbest i inneluften avfärdades igår. Asbestproven i byggnaden i fredags togs av företaget Asbestmen Oy.

Byggnaden på Smedsgatan 2 fungerar som tillfällig lokal för 407 elever från Puolala skola, som går i skola i huset så lägen deras egen skola renoveras.

Diskussionen om inneluften på Smedsgatan har pågått under en längre tid, och tidvis har familjer vägrat låta sina barn vistas i byggnaden.

LÄS OCKSÅ:Reparationerna på Smedsgatan förbättrade inneluften

Publicerad: