Förflytta dig till innehållet

Årsavgiften för stadscyklarna i Åbo blir 40 euro

Om man har ett säsongskort för kollektivtrafiken i Åbo kommer man att kunna cykla gratis med stadscyklarna under en provtid från den första maj till slutet av augusti. Utan säsongskort kan man cykla med stadscyklarna i ett år för 40 euro.
Man kan inte använda cyklarna med parallellkortet för regionbiljetter under provtiden, eftersom det inte ännu finns någon överrenskommelse med kranskommunerna.
Stadscyklarna är tänkta att erbjuda ett snabbt alternativ för att ta sig fram i centrum av Åbo. Därför är normaltiden för användning en halv timme. Efter det börjar det kosta extra: 1 euro för en timme, 2 euro för två timmar, 4 euro för tre timmar och 8 euro för fem timmar. Om cykeln inte lämnas tillbaka efter fem timmar debiteras en 80 euros bötesavgift.
För att använda cyklarna måste man registrera sitt kreditkort via nätet eller vid servicekontoret.
En dagsbiljett kostar 5 euro och cykling för en vecka kostar 10 euro. Men även för dessa biljetter kan man bara cykla en halv timme åt gången utan tilläggskostnader.
Försöket med stadscyklar är ett treårigt projekt. 300 stadscyklar kommer att finnas till förfogande vid över 30 parkeringsstationer. Parkeringsstationerna placeras mellan Kuppis, centrumområdet och längs med ån till hamnen.
Läs också:
Nextbike Polska levererar Åbos stadscyklar
Var ska stadscyklarna i Åbo placeras? Staden vill höra invånarnas åsikter

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter