Förflytta dig till innehållet

Arrangörskonkursen: Fortfarande oklart om Uriah Heep och slutsålda ”Svansjön” kan ses i Åbo konserthus

ÅU-foto
Åbo konserthus.

På måndag förmiddag var det fortfarande oklart om brittiska bandet Uriah Heep spelar i Åbo konserthus på lördag. Arrangören RH Entertainment försattes nämligen i konkurs i fredags.

– Vi väntar på besked från RH Entertainments konkursförvaltare om konserten kan ordnas. Jag vågar inte säga åt vilket håll det lutar. Situationen är ovanlig och vi vill sköta allt enligt regelverket, säger konserthusets evenemangschef Pekka Haapanen till ÅU.

Biljettförsäljningen till konserten, och till Ukrainas nationalbaletts uppsättning av ”Svansjön” i konserthuset den 19 december, är avbruten i väntan på klarhet.

”Svansjön” är i princip redan slutsåld och även Heep-biljetterna har sålt rätt bra.

– Men jag vet inte om det påverkar konkursförvaltarens beslut, säger Haapanen.

Biljettköparna får besked

Han uppmanar den som har biljett att följa RH Entertainments webbsajt och kanaler i sociala medier för att få nyheter om läget. Även konserthusets egen sajt uppdateras när man vet mera.

– När vi fått ett besked skickar vi även direktmeddelande, via sms eller e-post, till dem som köpt biljett och som uppgett sina kontaktuppgifter om hur de kan göra med sina biljetter och om konserten blir av och så vidare.

Det är mindre än en vecka till Uriah Heep-konserten. Om ett besked från konkursförvaltaren dröjer måste konserthuset i sista hand själv besluta om konserten blir av, säger Haapanen.

Även försäljningen till ytterligare några evenemang har pausats. Det gäller ett par konserter med Adele- och Whitney Houston-låtar samt konserten ”Viva Italia”, alla på nästa års sida.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter