Förflytta dig till innehållet

Arkea spjälkas upp i två bolag

Bolaget Arkea oy spjälkas upp i två. Från och med den första januari 2019 börjar bolaget Kaarea oy fungera som en så kallad anknuten enhet, medan Arkea blir en upphandlande enhet.
Bakgrunden är beslutet att överlåta matservicen i Pargas till det kommunalt ägda bolaget Arkea. Det gav upphov till ett rättsfall som ännu inte är färdigbehandlat i Marknadsdomstolen.
Rättsfallet påverkas inte av delningen, men Pargas stadsjurist Monica Avellan sade tidigare till ÅU att man hoppas att marknadsdomstolen ser det som en förmildrande omständighet att man nu försöker rätta till felen genom att ”dela” Arkea i två bolag.
Efter åtgärden kan Pargas stad köpa aktier i Kaarea. Arkea kan alltså då delta i andra upphandlingar på den fria marknaden, medan Kaarea producerar tjänster för delägarna.
Delägarna är bland annat Åbo stad (störst med 98,5 procent), Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, Pargas, Salo och Pemar samt Nystad.
LÄS OCKSÅEfter rättsfallet i Pargas – Arkea kan spjälkas upp i två bolag

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter