Förflytta dig till innehållet

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskar i snabb takt

Under oktober minskade antalet arbetslösa arbetssökande i Egentliga Finland med 300 personer, meddelar NTM-centralen i Egentliga Finland.
Andelen arbetslösa är nu 10 procent av arbetskraften i landskapet, alltså 2,1 procentenheter lägre än i oktober i fjol. Arbetslöshetsgraden i Egentliga Finland är i och med det fjärde lägst i landet. Det nationella genomsnittet är 10,4 %.
Arbetslösheten har minskat i alla regioner i Egentliga Finland. Det gäller också för ungdomsarbetslösheten. Allra starkast är effekten i Nystadsregionen, där antalet arbetslösa minskade med 25 procent. I Åbolands skärgård minskade antalet arbetslösa med 14 procent.
Dessutom sjunker nu också andelen långtidsarbetslösa i alla regioner inom Egentliga Finland. I Åbolands skärgård minskade antalet arbetslösa med 14 procent. Arbetslösheten sjunker i alla åldersgrupper och oavsett utbildning.
I allmänhet sjunker arbetslösheten under november och så väntas det vara i Egentliga Finland också i år.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter