Förflytta dig till innehållet

Arbetslivsforumet Finland tar upp också psykisk hälsa

Pixabay
Två personer som skakar hand.

Hur ser arbetslivet ut i Finland i dag? Arbetslivet har förändrats snabbt under de senaste åren och för att säkerställa att så många som möjligt som är i arbetsför ålder deltar i arbetslivet fullt ut, behöver Finland få bättre grepp om dagens arbetsliv.

Ungefär så kan man sammanfatta Social- och hälsovårdsministeriets, Arbets- och näringslivsministeriet samt Arbetshälsoinstitutets gemensamma initiativ Arbetslivsforumet Finland

Evenemanget ordnas i augusti 2022 och förutom bland annat kriser, resiliens och kontinuerligt lärande kommer välbefinnande och ork i arbetslivet att vara teman som tas upp. Vilka är fördelarna och vilka är nackdelarna med digitaliseringen? Vilken betydelse har förtroende i arbetslivet och hur ser utmaningarna för dagens ledare ut?

Goda arbetsförhållanden inverkar positivt på både den fysiska och psykiska arbetsförmågan och produktiviteten, konstaterar man.

”Psykisk hälsa är en investering som det är nödvändigt att stärka genom att utveckla arbetet och förebygga problem på arbetsgemenskapsnivå. Detta bidrar också till att minska sjukfrånvaron och invalidpensionerna på grund av psykisk ohälsa. Arbetsplatserna behöver arbetsför och kompetent arbetskraft,” konstaterar ministerierna och Arbetshälsoinstitutet i ett gemensamt ställningstagande.

Arbetslivsforumet Finland 2022 ordnas i Pikku-Finlandia i Helsingfors den 31 augusti 2022 av regeringens ARBETE2030-program i samarbete med ett omfattande partnerskapsnätverk.

ARBETE2030 är regeringens utvecklingsprogram för arbetet och välbefinnandet i arbetet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter