Förflytta dig till innehållet

"Är det förenligt med god sed att låta kommunens minderåriga barn fungera som valreklamskanaler ut till hemmen?"

Under den gångna veckan har det höjts på ett och annat ögonbryn när det uppdagats att icke-namngivna riksdagsvalskandidater uppställda på SFP:s lista har besökt lågstadieskolor och eftis i de olika kommundelarna i Pargas.
FSL har utmanat riksdagsvalskandidaterna att skugga lärare ute i kommunerna för att få en inblick i skolornas vardag.
En god tanke och en bra idé i sig under förutsättning att man håller sig saklig och politiskt neutral, om än med darr på den moraliska ribban med tanke på stundande riksdagsval.
Valmaterialet bör dock lämnas hemma!
När det nu bevisligen har diskuterats riksdagsvalskandidatur, en ensidig partipolitik och delats ut SFP-material så anser vi däremot att man uppvisat ett synnerligen bristande omdöme och brutit mot god sed!
Vi ställer oss därför frågan vilken SFP:s linje är i denna sak och om man tycker att det är förenligt med god sed att verka politiskt också i våra daghem och lågstadier, samt låta kommunens minderåriga barn fungera som valreklamskanaler ut till hemmen?
Vi önskar också klara direktiv och en enhetlig linje från bildningens sida i hur de politiska partierna och deras representanter får verka i kommunens skolor och daghem.
SDP i Pargas
Samlingspartiet i Pargas
Nina Söderlund
Fullmäktigeledamot för Vänsterförbundet i Pargas

Dela artikeln

0 kommentarer: “"Är det förenligt med god sed att låta kommunens minderåriga barn fungera som valreklamskanaler ut till hemmen?"

 1. Paul Lindberg skrev

  Jag ifrågasatte endast den moraliska sidan med politiskt material i
  lågstadieskolor och eftis oberoende av politiskt parti, förutsatt att
  det förekommit i det aktuella fallet. Vilket parti det är fråga om är
  helt ointressant för mitt vidkommande.

 2. Mats Björklund skrev

  Paul, inte har ju SFP haft någon ensamrätt att besöka skolorna, och nog förekommer det att försäkringsbolag, banker och företag lämnar efter sig en penna eller nåt liknande ”valmaterial”. Så totalitär kan man ju inte vara att man förbjuder allting, förbjud då också märkeskläder och all annan direkt eller indirekt reklam. Förbjud politiken, förbjud religionen. Nej, personalen i skolorna borde nog ha tillräckligt situationsförnuft att sätta stopp om ett politikerbesök blir rena rama valpropagandan oavsett under vilken rubrik besöket sker. Skolorna håller ju sina egna skuggval, diskuterar politiska ideologier, statsskick osv. så nog passar ett politikerbesök in i bilden. Allting lämnar ett intryck, men nu framgår det inte ur Söderlunds insändare vad som egentligen har förekommit. Personligen (som politiskt obunden och passiv) finner jag det ytterst ointressant och irrelevant om det nu är SFP, SDP eller något annat parti som har besökt skolorna, men utan kunskap om vad som verkligen har förekommit i skolorna så låter hela saken nog som en storm i ett vattenglas, partiernas morr sinsemellan inför inkommande val.

 3. Paul Lindberg skrev

  Under förutsättning att det ovananförda stämmer, påminner
  det obehagligt om totalitära stater med endast ett parti.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter