Förflytta dig till innehållet

Använd din röst i välfärdsområdesvalet

Åbo Underrättelsers logo

På söndag går vi till val i detta första välfärdsområdesval, där väljer vi beslutsfattare som ska bygga upp vårt välfärdsområde och bevaka våra intressen i social- och hälsovården samt räddningsväsendet. Valet är nytt och kan kännas obekant, men valet är de facto ett mycket viktigt val. Välfärdsområdesvalet handlar om människonära service, vår grundtrygghet. Det handlar om allt från förebyggande hälsovård till specialsjukvård, från barnskydd till äldreomsorg, från avtalsbrandkårer till första vård och mycket mer.

Social- och hälsovårdsreformen är en stor reform. Den service som tidigare varit kommunernas och samkommunernas ansvar går över till välfärdsområdet från januari 2023. I kommuner som Pargas och Kimitoön är svenskan i majoritet, men i välfärdsområdet kommer svenskan vara i minoritet. För många, men särskilt för servicetagarna inom specialomsorgen behöver det finnas en svensk miljö motsvarande den Kårkulla erbjuder. Vi i Egentliga Finland har här specialuppdraget att koordinera tjänsterna med de andra tvåspråkiga välfärdsområdena.

Tillgången till kvalitativ service på svenska är en hjärtefråga för oss i SFP. Vi är måna om möjligheten till kvalitativa tjänster med basservicen som närservice och en jämlik tillgång till räddningstjänster. Vi förstår på riktigt behovet av service på svenska och kan förverkligandet av tvåspråkig service. Det är också vi i SFP som förstår vår geografi. Vårt kunnande och vår insikt behövs där besluten fattas inom välfärdsområdet, till det behöver vi din röst på söndag.

Ta chansen att påverka framtidens grundtrygghet, rösta i välfärdsområdesvalet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter