Förflytta dig till innehållet

Antti Rinne till IS: Jag är tillräckligt frisk för ministeruppdrag

Antti Rinne.


SDP:s sjuklediga ordförande Antti Rinne säger till Ilta-Sanomat att han är tillräckligt frisk för att leda partiets valkampanj och ta emot en eventuell statsministerpost.
SDP:s ordförande Antti Rinne återvänder till riksdagen från sin sjukledighet i början av mars. Rinne har varit sjukledig på grund av lunginflammation och ett tilltäppt kranskärl.
I en intervju för Ilta-Sanomat säger Rinne att han känner sig tillräckligt frisk för att leda SDP:s valkampanj inför vårens riksdagsval. SDP leder för tillfället opinionsmätningarna inför valet, och i Helsingin Sanomats senaste mätning fick partiet ett stöd på 20,8 procent.
I och med gallupsiffrorna är Rinne nära att bli statsminister i Finlands nästa regering.
– Jag är tillräckligt frisk för det uppdraget. Det har läkarna bekräftat. Jag klarar av uppdraget, det kan jag garantera. Men ingen av oss vet så klart när vi dör, säger Rinne till IS.
För tillfället klarar Rinne av att gå cirka 150 meter åt gången men han betonar att rehabiliteringen fortsätter.
Under sjukledigheten har Rinne vikarierats av Sanna Marin.
SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter