Äntligen Piffen-seger då Peimari föll

Bra match. Mittbacken Ozegbe Kingsley som här ska nicka bollen spelade bra mot Peimari. Foto: Mikael Heinrichs

Nästan två hela månader hade gått sedan Pargas IF:s senaste fullpoängare i fotbollstrean. Det var i lokalderbyt mot SC Wolves den 15 juni som den senaste segern kom, efter det har laget tagit en enda poäng på de senaste fem matcherna – men det var innan kvällens match mot Peimari United.
Det var Tivon Megase som med sitt första mål i PIF-tröjan inledde målskyttet efter en dryg kvart då han kom ensam med Peimari-keepern. I den 36:e minuten spädde Farhan Omar på till 2-0 från kanten och de siffrorna höll sig till pausvilan.

Böljande andra halva

Andra halvlek blev en böljande affär där chanserna avlöste varandra i båda ändorna av planen. Först reducerade Samuli Vihervirta efter en passning snett bakåt i straffområdet vid en timmes spel, men i den 69:e minuten gjorde Veli Hartola sitt tionde mål för säsongen – och sitt 98:e i PIF-tröjan – som betydde 3-1.
Trots målet fortsatte Peimari pressa och stressa och Arnold Uschanoff fick flera gånger sträcka sig till sitt yttersta. Dessutom hade han litet hjälp av målvaktens bästa vänner målstolparna. Dessutom hann Viktor Lindqvist rädda en boll från mållinjen.

Skönt för självförtroendet

– Det blev faktiskt en böljande match i andra halvlek, men vi fick 3-1 rätt fort efter deras reducering så någon stor panik var det inte. Skönt för killarna att äntligen göra mål, det gör gott för självförtroendet. Vi inledde faktiskt med en aningen annorlunda uppställning i dag och gjorde några grejer på ett litet annat sätt än vi brukar, det verkade bära frukt, sade PIF-tränaren Daniel Osinachi efteråt.
Tack vare segern steg Piffen två pinnhål i tabellen, till sjätte plats.

Pargas IF – Peimari United 3-1 (2-0)
PIF: Arnold Uschanoff – John Adolfsson (46. Veli Hartola), Atte Holmberg, Ozegbe Kingsley (v), Viktor Lindqvist – Gezim Voca, Behar Cimili – Farhan Omar, Tivon Megase, Jonas Lehtinen (80. Viktor Johansson) – Micke Karlsson.