Förflytta dig till innehållet

Anti-Turkiet-demonstration påverkar centrumtrafiken i Åbo

Förra lördagens demonstration i Åbo. Här Kemaladin Essaka. Foto: Pia Heikkilä


Polisen i Sydvästra Finland påminner trafikanter i Åbo om att demonstrationen mot Turkiet påverkar trafiken i Åbo i dag lördag från klockan 13.3o i en dryg timme.

Demonstrationstågets rutt är Gamla Stortorget- Aningaisgatan-Mariegatan- Auragatan-Universitetsgatan-Kristinegatan-Slottsgatan- Aurabron-Östra Strandgatan.
Tillbaka vid Gamla Stortorget väntas demonstrationståget vara cirka 14.30 och evenemanget avslutas klockan 16. En av talarna är  undervisningsminister Li Andersson, VF.
Förra lördagen demonstrerade 350 personer i Åbo och över tusen människor i olika finländska städer mot den turkiska invasionen av norra Syrien.
Demonstranterna kräver bland annat att Finland, som EU:s ordförandeland ska vara en föregångare och vidta åtgärder för att Turkiet ska stoppa kriget, att Finland och EU ska bryta sina diplomatiska förbindelser med den turkiska staten och att Finland och EU inför ett handelsembargo mot Turkiet.
LÄS OCKSÅ: Kurder i Åbo chockades av Turkiets invasion

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter