Förflytta dig till innehållet

Antagningen till Åboskolor kan ske på helt annat sätt 2023 – annars får Cygnaeus skola för många elever

Arkiv/J-O Edberg
Barn stiger av buss vid hållplats i stadsmiljö
Det finns en risk för att Cygnaeus skola (bilden) får för många barn, medan nya Sirkkala skola inte skulle fyllas lika effektivt.
Åbo stad har ett bekymmer. Nuvarande elevupptagningsområden för svenskspråkiga barn lämpar sig illa för var de minsta barnen bor nu och i framtiden. Det här kan leda till att Sirkkala…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Antagningen till Åboskolor kan ske på helt annat sätt 2023 – annars får Cygnaeus skola för många elever

  1. Siw Törnroos skrev

    Jag saknar det fjärde och enligt min mening det bästa alternativet att lösa elevfördelningen till de två skolorna. Dvs att återgå till gammal distriktsfördelning. I första hand kan man undersöka om det hjälper att gå tillbaka till distriktena som de var 2012, om det inte räcker är det bara att se tillbaka till tidigare distriktsgränser. Det har under åren varit enkelt att göra Cygnaeus distrikt större och därmed minska Sirkkalas, varför skulle det vara svårare att göra det motsatta nu.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter