Förflytta dig till innehållet

Anställda på Delta Auto går i strejk

Industrifacket stoppar reparations- och monteringsarbetet på bilaffärskedjan Delta Auto mellan den 24 och 28 augusti. Strejken berör ungefär 200 monterare på Delta Auto, Delta Motor Group och Kia Motors Finland.

Industrifackets viceordförande Turja Lehtonen säger i ett pressmeddelande att bakom strejkbeslutet ligger långvariga problem med bolaget: hot och åtstramningar från arbetsgivarna.

– Sista droppen var att Delta Auto med våld började göra förändringar i monterarnas arbetsbild så att både lönen och andra arbetsvillkor försämrades, säger Lehtonen.

På våren sade Delta Auto upp merparten av monterarna, medräknat huvudförtroendemän och arbetsskyddsfullmäktigen. De återanställdes med titeln servicemästare med lägre lön.

Enligt Lehtonen motsätter sig Industrifacket inte förändringar i sig, men nog sättet de genomförts på.

– Om strejken inte räcker för att de avskedades anställningsförhållande ska återställas och arbetsgivaren börjar följa kollektivavtalen, måste vi överväga också andra påtryckningsmetoder, säger Lehtonen i pressmeddelandet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter