Förflytta dig till innehållet

Ännu en FM-medalj till PIF:s Cederberg under helgens FM i nattorientering

Ida-Marie Cederberg under en tidigare tävling i år. Foto: Ingela Mattsson


För en vecka sedan tog Pargas IF:s Ida-Marie Cederberg FM-guld och brons i stafett och sprint. Sent på lördag kväll tog hon den saknade valören, silver, på FM i nattorientering i Tuulos i Tavastehus. Också Piffens Ingela Mattsson tog en silvermedalj.
Det var inte långt ifrån guld för Cederberg i D20-klassen.
– Jag har inte tränat nattorientering i höst. Det gick ändå bra och jag ledde tävlingen tills vi kom till det detaljfattiga området där jag bommade en grop, säger en trots allt mycket nöjd Cederberg.
Hon förlorade med 57 sekunder till segraren Anni Haanpää, Tampereen Pyrintö. Veera Klemettinen från Suunta-Jyväskylä tog brons 58 sekunder efter Cederberg på den 5,4 kilometer långa banan.
I H16 var Piffens Alex Virtala tolfte. Några bommar fällde honom från plakettplats. Henrika Brink var 32:a i D15 och Johanna Brink 37:e i D21.
Bland de äldre orienterarna gjorde Ingela Mattsson ett stabilt nattlopp och tog silver i D45, klart slagen av segraren Marja Laukkanen från Kouvolan Suunnistajat.
Paimion Rastis Nagubo Mats Dahlėn var endast 11 sekunder från brons i H40 på den 7,7 kilometer långa banan. Dahlėn blev fjärde.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter