Förflytta dig till innehållet

Anni Lindroos 0,02 sekunder från brons i junior-FM i Pyhäjärvi

Malin Johansson
Skidåkare
Anni Lindroos var under en sekund från guldmedaljen i D23-sprinten, men slutade fyra.

Under helgen avgjordes junior-FM i Pyhäjärvi för 17-23-åringar. Det blev genast en spännande inledning på tävlingarna då Piffens första lag i D18 bara var en hårsmån från att knipa brons i stafetten på 3×3 kilometer.

Jenna Ylönen åkte första etappen som gick i klassisk stil och växlade som nionde dam till 14-åriga Theresia Johansson som åkte sin etapp med den fria stilen och lyfte laget med fem placeringar och växlade sedan som fjärde till ankaret Daniela Litzén.

Trots att Lietzén gjorde ett mycket bra lopp, räckte det inte riktigt till för att knipa medalj då skillnaden i mål var en och en halv sekund till bronslaget från Kalajoki. Segern gick till Espoon Hiihtoseura.

Ung skidare i röd-vit jackaMalin Johansson
I söndagens masstart på 20 kilometer fritt tog Andréa Nyberg en fin 8:e plats i D18.

Piffens andra lag var 14:e och där skidade Andréa Nyberg första etappen, Emilia Johansson andra och Rebecca Nyberg tredje. Piffen hade även ett lag i H18 som åkte 3×5 kilometer. Benjamin Virta åkte den första klassiska etappen och växlade som 11:e till Linus Korin som i sin tur gav över till lillebror och 14-åriga ankaret Amos Korin som förde laget i mål som 13:e.

På lördagen tävlade man i sprint och fortsättningsvis hade inte Piffen sekunderna – eller närmare bestämt hundradelarna – på sin sida. Anni Lindroos förlorade bronset i D23-sprinten med 0,02 sekunder.

– Jag visste redan innan tävlingen att jag är långt ifrån någon bra form, så jag tycker det var positivt att jag orkade skida fyra gånger och hårdast i finalen.

Lindroos var under en sekund från guldmedaljen som gick till Hilla Niemelä från Ikaalisten Urheilijat.

– Jag tror att jag är på väg upp från min svacka nu eller jag måste tro så i alla fall, säger Lindroos.

Fina placeringar blev det också för Daniela Lietzén i D18 och Oskari Kalliokoski i H20 som slutade på en 13:e respektive 18:e plats.

På söndagen avslutades tävlingarna med 20 kilometer masstart för samtliga klasser. I D18 tog Andréa Nyberg en fin 8:e plats i ett hårt startfält. Nyberg var 4:37 efter segraren Silva Kemppi från Espoon Hiihtoseura. Emilia Johansson var 21:a i samma klass.

Bra lopp gjorde också Benjamin Virta i H17 som var 10:e och Linus Korin som var 20:e. I D17 var Daniela Lietzén 13:e och Rebecka Backholm 33:e.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter