Anna Westerlund spelade fram till Finlands öppningsmål efter 50 sekunder — men det räckte inte

Johan Backas
fotbollsspelare
Anna Westerlund spelade fram till Finland mål och var stabil i försvaret men Spanien var en övermäktig uppgift.

Det tog bara 50 sekunder så hade Finland öppnat målkontot i årets EM-slutspel. Mittbacken Anna Westerlund, som fått sin fotbollsfostran i Pargas IF, hittade fram till Linda Sällström som ensam med målvakten hittade nätet.

Efter det såg matchen ut som förväntat, Spanien dominerade medan Finland fick koncentrera sig på försvar. Men Finland var inte ofarligt och stack då och då upp i farliga kontringar.

Spaniens dominans var så stor att det bara kändes som en tidsfråga innan målen skulle komma. Överraskande nog kom de tre första målen på nick, varav två på fasta situationer.

Irene Paredes och Aitana Bonmati nickade in utjämningen och ledningsmålet innan paus. Och då Lucia Garcia nickade in 3-1 på frispark i den 75:e minuten var matchen avgjord.

Mariona Caldentey placerade in 4-1 på straff på tilläggstid.

Drygt 16 800 åskådare såg matchen i Milton Keynes i England.