Förflytta dig till innehållet

Ankaret, jag känner mig lurad

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nu har jag och många till blivit lurade igen.  Den information som har kunnat läsas i ÅU och PK har visat att det finns olika uppfattningar om hur ärendet Familjehuset Ankaret / Lediga utrymmen i fd mentalvårdscentralen i Pargas har förts fram.

Mycket tydligt säger personalen i Familjehuset att huset med sin personal fungerar alldeles utmärkt vilket familjerna har tagit till sig. Jag förleddes att tro att det fanns något missnöje som gjort att en flyttning planerats.

Samtidigt har jag hört att det finns många äldre som behöver få serviceboende med tjänster av olika slag. Alla har inte förutsättningar att bo ensamma i sina bostäder.

Nu bekräftar också specialorganet Äldrerådet genom sin ordförande Sirkka-Liisa Malmlund att just det har påpekats och att de utrymmena som finns bredvid hvc har ansetts lämpliga. 

Ärendet styrs förstås av att stadens fastighetsmassa är för stor och dyrbar. Då kan det vara lätt att komma med förslag om förändringar som till en del ser riktigt fina ut. Jag tar omedelbart tillbaka mitt förslag om att Familjehuset kunde bli ett hem för äldre mfl ( insändare i ÅU) . Bäst att följa Äldrerådets önskan. Låt Familjehuset Ankaret fortsätta på nuvarande plats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter