Förflytta dig till innehållet

Animalia: Tre av fyra finländare emot pälsnäringen

Jeanette Östman/SPT
två rävar i bur
En majoritet av finländarna vill förbjuda pälsdjursnäringen. Bilden är från en rävfarm i Nykarleby. Foto: Jeanette Östman/SPT
Nästan tre av fyra finländare, 73 procent, är emot pälsnäringen i dess nuvarande form, uppger djurrättsorganisationen Animalia utifrån en enkätundersökning. Det innebär att de antingen vill att näringen upphör eller…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Animalia: Tre av fyra finländare emot pälsnäringen

 1. Göran Ek skrev

  Varför är det bara propaganda från Animalia och Oikeutta Eläimille som hörs när det gäller djurens rättigheter och gör medvetna ”undersökningar” som är direkt vinklade efter deras åsikt?
  Deras mål är att få slut på ALL form av djurhållning och animaliska produkter. De börjar med att förvränga synen på päls och tolkar den som ”oetisk” och pälsnäringen skall förbjudas, när det målet är nått så går de på livsmedelsproduktionen. Dessa terrorister smyger omkring på andras gårdar och filmar UTVALDA burar och drar ALLA pälsfarmer som samma sak.
  Dessa ”djurvänner” skrämmer djuren och använder videona sedan som propaganda, dessutom så fins det risk att de sprider sjukdomar mellan farmerna. Nu används Corona som ett fult och oseriös orsak till att förbjuda en LAGLIG bransch.
  Päls och andra animaliska produkter är en naturprodukter som människan har i alla tider använd och utnyttjat och kommer även att göra det i framtiden.
  Men vi skall tydligen alla bli veganer med importerade grödor och gå omkring i ”miljövänliga” plaskläder. Det är lätt att vara vegan i ett välfärdssamhälle där man kan gå till butiken dygnet runt och köpa frukt och grönt från hela värden året runt.

 2. Kristian Lindroos skrev

  Är inte animalia jäviga att göra gallup i en fråga då de så att säga kör eget ärende?

 3. Yngve Lindqvist skrev

  Animalia är ute och cyklar igen. Pälsdjursnäringen är laglig och den hämtar både utkomst för dem som idkar näringen. Därtill kommer exportinkomsterna och skatteintäkterna. Vi får absolut inte lägga ner pälsdjursnäringen och inte heller övrig djurhållning, som är viktiga för landsbygdens välbefinnande.
  Inte förstår jag heller pressens intressen att springa Animalias ärenden.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter