Förflytta dig till innehållet

Amy Nymalm tvåa i VM-granskningstävling

Amy Nymalm. Foto: Ingela Mattsson.

Pargas IF:s Amy Nymalm gjorde ett bra lopp i söndagens granskningstävlingar inför VM och EM i orientering för juniorer. Tävlingarna arrangerades i Hollola. 
Nymalm slutade på en andra plats i D20-klassen, 1,23 minuter efter Anu Tuomisto från Vaasan Suunnistajat. Hon tog ett silver även i den senaste sprintgranskningstävlingen. 
På söndagens långdistans var Ida-Maria Cederberg 19:e och Jenny Virtala 32:a. På grund av den obekanta, gropiga terrängen blev tidsskillnaderna i långdistanstävlingen stora. I 16-årsklassen för pojkar var Piffens Alex Virtala tionde, liksom Jill Laurén i samma åldersklass för flickor. EM-laget i 16- och 18-årsklasserna väljs efter nästa helgs medeldistans-FM. 20-åringarna springer dessutom granskningstävlingar i Ungern i Juni. Junior-VM hålls i juli. 
Text: Ingela Mattsson


Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter