Förflytta dig till innehållet

Amirkhani gjorde återkomst med seger

Makwan Amirkhani. ÅU-foto


Det har gått över ett år sedan kampsportaren Makwan Amirkhani gick sin senaste match i UFC (Ultimate Fighting Championship). Den gången slutade det i förlust för ”Mr. Finland”, mot den sex år yngre engelsmannen Arnold Allen.
När Amirkhani var tillbaka i ringen i Liverpool i söndags blev det en jämn match mot amerikanen Jason ”The Kid” Knight i fjäderviktsklassen. Till slut visade sig årets Åbobo 2015 Amirkhani vara den starkare parten.
Efter domarröster stod resultatet 2–1 i Amirkhanis favör.
– Det känns otroligt att vara tillbaka. Den första ronden var snabb, men i andra och tredje ronden fick jag kontroll och kunde sätta takten. Jag älskade matchen, publiken gjorde det och Jason Knight sa att han gjorde det också. Han har visat att han förtjänar respekt, sade Amirkhani efter matchen.
29-åringen Amirkhani säger också att han nu vill möta amerikanska Cub Swanson, för att visa att han hör hemma bland de bästa i den här viktklassen. Swanson är femte i UFC:s rankning i fjäderviktsklassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter