Förflytta dig till innehållet

”Alla som hoppade jämfota framför skärmarna med piña colada i handen när publikrösterna kom, vet vem den riktiga vinnaren är”

kvinna med glasögon och randig topp
Till och med en myndighet (!) som Skatteförvaltningen (!) har mitt i natten (!) till söndag (!) lagt ut ett Facebookinlägg om Käärijäs suveräna andra plats i Eurovision Song Contest…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “”Alla som hoppade jämfota framför skärmarna med piña colada i handen när publikrösterna kom, vet vem den riktiga vinnaren är”

 1. Raymond Barr skrev

  Uppståndelsen av hela evenemanget tycker jag ha fått oproportionell stor uppmärksamhet i tidningar och TV. Vilken av de två första bidragen (man kan inte kalle dem för sånger) är bättre eller sämre, är väl en smaksak. Egentligen är detta ett ungdomsprogram som är helt ok, men att medierna framför slutresultatet som ngn sorts ”breaking in news” är att ta till. Musik i sin bemärkelse är något helt annat. Hör på när Hauser och Lola spelar Beethovens Månskens Sonata, där man kan njuta av ljuvlig musik tillsammans med ögonfröjd.

 2. Harald Bergholm skrev

  ESC har alltid i modernare tid varit där sång OCH show har betydelse. Vissa år har en låt som är musikaliskt toppen men ingen show vunnit men låt som inte är lätt att sjunga med, och andra år har medelmåttiga låtar vunnit just pga. av showen.
  Kanske lika bra för Käärijä och Finland inte vann tävlingen med nog publiken, kanske rent av en fördel i detta fall att inte vinna.
  En sak som är säker är att dessa juryröster har för stor betydelse och man vet inte hur mycket fuffens det är bakom dessa röster, kanske skulle vara bäst att helt avskaffa juryröster och låta publiken välja till 100%.

 3. Lisbeth Hagström skrev

  Kan bara hålla med tidigare skrivare. Förr kunde man titta på alla vackra kläder också, nu gäller det att spöka ut sej så mycket som möjligt. Detta program intresserar mej inte längre, tur att det finns annat.

 4. Matti Tammimies skrev

  Bra att inte en så dålig låt som Kääriäinen framförde vann. Hela koreografin inclusive lastpallsarrangemanget var uruselt.
  Inte heller vinnarlåten var något att hänga ijulgranen men utförandet och koeagrafin var ju ändå rätt proffsigt.
  Synd att Eurovision inte numera har något med musik att göra. Allt går ut enbart på show utförandet desto galnare tycks vara det som gäller.
  Musikaliskt skulle Finland kommit bland dom fem sista.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter