Förflytta dig till innehållet

Alla röster är viktiga i valet

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vi har snart genomlevt två tunga år av pandemin. De flesta av oss har lydigt tagit vaccinerna, både för att undvika allvarlig sjukdom för egen del men även för att skydda andra och skapa flockimmunitet. Just när landet nådde en vaccinationstäckning på över 80 % slog Omicron-mutationen till.

Nu behövs det en ny vaccinationsrunda och skärpta försiktighetsåtgärder. Men folket börjar bli trötta på alla pålagor. Därför behöver vi kunna förmedla hopp, kärlek och framtidstro i denna mörka tid. I år var alla våra lucior runt bygderna därför extra mycket välkomna. Men nu krävs det ännu lite ork och uthållighet för att vi alla skall kunna få se en ljusare framtid.

Det är inte bara hotet om pandemin som lägger sig mörk över våra liv. Det är också oron för att våra nationalspråksenliga, tvåspråkiga rum inom social- och hälsovården inte ska bli bortglömda, inbesparade i den nya, stora organisationen och framför allt att människan ska få vara i centrum av allt tänk, under hela livet. Därför är det mer än viktigt att vi alla använder vår rätt att rösta.

Vid valet den 23.1.2022, med förhandsröstning 12-18.1, ska vi välja våra representanter till välfärdsområdesfullmäktige. Detta fullmäktige har den högsta beslutanderätten om områdets budget, alla tjänster inom social- och hälsovård och dessutom hur räddningsväsendet ska ordnas från och med januari 2023. Det förestående välfärdsområdesvalet är därför ett mycket betydelsefullt val. Vi behöver beslutsfattare som arbetar för välmående, jämställda välfärdsområden.

Välfärdsområden där både social- och hälsovården, men också räddningsväsendet fungerar kvalitativt med ypperlig lokalkännedom och tillräckliga resurser, på bägge språken. Att rädda liv är ofta fast i minuter.

De lagar som redan fattats anger ramarna för verksamheten. Därför är det just bland de uppställda fina kandidaterna från alla partier som de blivande första fullmäktigeledamöterna nu ska väljas. Detta gäller vår framtid, våra barns framtid och våra barnbarns. Vi behöver alltså välja in goda företrädare. Vi har nu en historisk möjlighet att påverka!

SFP bär ansvar för att samhället fungerar på alla plan. Vi är också garanten för att tvåspråkigheten fungerar. Du är värd den bästa vården och omsorgen på nära håll. För oss är det en hederssak att bevaka!

God julhelg och gott nytt år 2022 – Må en strimma hopp lysa in hos er.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter