Förflytta dig till innehållet

Alla representanter är värda att få uppträda i Eurovisionen

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Jag är 12 år och jag älskar Eurovisionen. Jag har kollat på det sedan Saara Aalto var med. Alltså kring 3 år nu.
Jag brukar lyssna och sjunga med till låtarna på min fritid. Jag kollade på UMK i år och Aksel Kankaanranta vann! Hans låt var jättebra. Jag väntade på finalen som vanligt. Jag och en av mina vänner skulle titta på Eurovisionen tillsammans. Vi hade stora planer om att äta mycket godis och ha roligt. Men jag visste att det inte skulle hända på grund av viruset. Så när nyheten kom ut var jag inte chockerad.
Jag var nog ledsen att det inte blev av och att vi inte skulle få kolla på det. Men det var inte lika viktigt som att människor inte skulle dö. Hälsan kommer alltid först. Sedan efter ett tag började man skriva vem som skulle vara med nästa år. Jag tycker att alla är värda att få uppleva det. Men sen insåg jag att alla inte skulle.
När jag kollade på ”Europe shine a light” (programmet som ersatte Eurovisionen) så sade de att Aksel inte skulle vara vald nästa år. Att han fick delta men det är ju jättesvårt att vinna två gånger. Det kändes inte så bra för jag har velat delta i Eurovisionen och om jag skulle komma dit och något skulle hända och jag inte skulle få uppleva det så skulle min dröm ha blivit förstörd. Tänk nu att du skulle få din dröm i uppfyllelse bara för att den skulle bli förstörd.
Alla är värda att uppträda på scenen. De blev lovade det här året. Men sedan: att man bara gör så där? Krossar deras drömmar! Vad är idén med en ny representant? Det är inte förbjudet att ha samma i två år. Speciellt när viruset är nu. Alltså det är ju som att ge ett barn en slickepinne och när den tagit en tugga så tar man bara bort slickepinnen och ger den till en annan.
Så när jag såg det här så sa jag till min mamma som satt bredvid mig: ”Om Aksel deltar nästa år så ska jag rösta på honom fast hans låt skulle vara hemsk för han är värd att få vara där, han har redan vunnit en gång.”
Så till dig som läst ända hit. Tack för att du läste. Med det här vill jag försöka ge Aksel och alla andra som inte får vara med en ny chans. Hoppas jag lyckas.
Wilma Nylund

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter