Förflytta dig till innehållet

Alla abir får distansundervisning fram till skrivningarna efter coronafall i Pargas

Arkiv/Jeanette Östman
Person som sitter med papper framför sig.
Alla abir som ska skriva studentexamen i Pargas i höst övergår till distansundervisning på torsdag. Orsaken är att ett coronafall uppdagats i Pargas finska gymnasium. Båda gymnasierna undervisas i Axxells…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Alla abir får distansundervisning fram till skrivningarna efter coronafall i Pargas

  1. Mats Prost skrev

    Många abin och deras föräldrar är idag oerhört besvikna på det kraftigt förhastade beslutet att igen övergå till distansundervisning i Pargas svenska gymnasium. Ett tungt ansvar ligger för de första på de övervakande lärare/personal och elever i skolan som inte visat ansvar i den här situationen. Varken med användande av munskydd eller att hålla sig till sin egen grupp i matsalen. Att nu tvinga alla abiturienter att sitta på distansundervisning 8 timmar per dag samtidigt som de skall läsa på hösten studentskrivningar. Det är helt enkelt oacceptabelt! När dessutom ettorna och tvåorna får stanna kvar i skolan. Hur tänkte ni egentligen här? Det enda detta kan leda till är att årets abin får sämre betyg i studentskrivningarna. Det finns massor med saker som inte går att öva på distans i detta kritiska skede av året som till exempel hörförståelse. Ha is i hatten nu och kolla om smittan överhuvudtaget sprids först eller detta bara är ett isolerat fall. Sen kan man ta längre gående beslut. Var det inte exakt den här situationen som vår undervisningsminister påpekade att vi skall undvika i höst? Och nu står våra ungdomar där igen ensamma och svikna. En karantän på några dagar kan väl de flesta av oss acceptera men inte att undervisningen slopas ända fram till studentskrivningarna! Det är att skjuta högt över målet och ännu en gång låta våra ungdomar ta smällen. När dessutom en stor del av dem redan fått två vaccinsprutor. Nu måste utbildningschefen ta en timeout och reda ut detta ordentligt. Det finns ännu tid att göra kloka beslut. När smittan tidigare florerat har ju åtminstone abiturienterna alltid fått stanna kvar i skolan. Så måste det också bli nu!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter