Förflytta dig till innehållet

ÅLK-juniorer stod för starka prestationer i svensk tennisturnering – guld till både Oliver Byskata och Sade Scharlin

Sade Scharlin i vitt och Oliver Byskata i grönt i december 2018. De andra juniorerna heter Lucas Eriksson, Leo Stenlund, Asta Miettinen och Kasper Byskata. Till höger tränarna Ville Nygård och Akis Amoutzos. Foto: Fredrik Häggman


ÅLK:s representanter stod för flera starka prestationer under Tennis Europe-turneringen i Järfälla strax norr om Stockholm.
När turneringen avslutades under fredagen hade 14-årige Oliver Byskata inkasserat både en guldmedalj och en silvermedalj. 13-åriga Sade Scharlin får resa hem med ett guld i dubbel.
Byskata gick till semifinal i singelturneringen efter tre raka segrar med 2–0 i set. I semifinalen ställdes han mot fransmannen Leo Cohen Bacrieta. Byskata hamnade i underläge efter första set, men vände och vann till slut med 3–6, 6–3, 6–3.
Turneringssegern säkrades då polacken Fryderyk Lechno-Wasiutynski lämnade walk over
– Jag är väldigt nöjd och stolt. Det här är en ganska hård turnering och särskilt semifinalmotståndet var tufft, säger Byskata.
I dubbelturneringen som avgjordes under fredagen blev det en silverpeng.
– Det är nog ett resultat som jag kan vara nöjd med, även om det var en tajt match.
Byskata blickar nu fram emot nästa turnering under Tennis Europe-touren. Den spelas i Stockholm redan nästa vecka och är en kategori 1-turnering, till skillnad från den här veckans kategori 2-turnering. Det finns sammanlagt tre kategorier i touren.
Sade Scharlin tog tillsammans med italienskan Federica Urgesi hem första platsen i flickornas dubbel. De två flickorna gick en tajt kamp om finalplatsen mot svenska June Björk och Amina Kadic. Matchen avgjordes till de förstnämndas fördel efter tiebreak i tredje set.
I finalen besegrade Scharlin och Urgesi sitt brittisk-polska motstånd över två set.
I singelturneringen föll Scharlin ut i första omgången mot semifinalisten Tabitha Holmes.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *