Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Älg rörde sig i centrala Åbo — tros nu vara ute ur stan

Älgmöte på Runsalavägen i Åbo på fredag förmiddag. Det gula huset bakom älgen ligger i korsningen Runsalavägen-Arthursgatan. Foto: Jutta Ahlbeck


En älg sågs irra omkring i centrala Åbo under fredagen. Polisen berättar att flera personer tagit kontakt om älgen, som rörde sig ännu närmare centrum under fredagsförmiddagen. Älgen sågs bland annat nära Skolgatans ABC och järnvägsstationen.
Jutta Ahlbeck mötte älgen vid 9.30-tiden på fredagsmorgonen och såg den bokstavligen i ögonen.
– Jag var ute med hunden på Runsalavägen ungefär mittemot Port Arthur när den kom springande mot oss. Den kom rakt mot mig och hunden, som började skälla vilt. Den var bara några meter från oss när den vände och försvann mot serviceboendet Isoheikki.
Hon säger att hon först trodde att det var en häst som hade rymt.
– Men den rörde sig så konstigt. Den kom så nära att vi bokstavligen kunde se varann i ögonen. Det är nog det närmaste jag har kommit ett vilt djur.
Hon tror att det var en fjolårskalv.

Älgen lämnade centrum på egen hand

På kvällen meddelade polisen att älgen hade tagit sig ut ur centrum på egen hand. Den sågs senast på väg mot Runsala.
Polisen uppmanar den som ser en älg i bebyggelse att ta kontakt med larmcentralen på 112 eftersom den kan förorsaka skada i stadstrafiken.
Texten uppdaterad klockan 11.10 med kommentarerna av Jutta Ahlbeck och 17.37 med information av polisen. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter