Förflytta dig till innehållet

ÅLF har utsett Karina Alm till årets lärare i Åbo

Privat

På onsdagen under sitt vårmöte har Åbo lärarförening utsett musiklärare Karina Alm i Sirkkala skola till året lärare.

Så här skriver Åbo lärarförening om Alm:

Hon är en lärare som med sin expertis i flera år varit viktig för både nybörjarundervisningen och musikundervisningen i Sirkkala skola.

Karina är en inspirerande musiklärare som befinner sig helhjärtat på sina lektioner och gör sitt bästa för att få alla med. År efter år har hon även tagit ansvar över musiken utanför klassrummet på bl.a.  julfester, luciatåg, vårfester och andra gemensamma festligheter i skolan. Hon ger mycket av sin tid till att se till att programmen förbered väl.

Hon är en kreativ och mångsidig lärare som klarar av att ha många bollar i luften och backar inte ifrån att diskutera nya idéer med kollegorna även om det redan är mycket på gång.

Hon samarbetar bra med både paralleller, resurslärare och elevhandledare. Ser även till att alla dessa resurser används med tanke på elevernas bästa och får både eleverna och de vuxna som är med på lektionen att känna sig viktiga.

Hon är en lärare som år efter år lyser med sin pedagogiska proffessionalitet. I klassrummet ser hon individens behov och arbetar på ett uppmuntrande sätt och plockar fram det goda hos eleverna. Hon ger mycket av sig själv för jobbet, men det hindrar inte henne från att se ljusglimtarna under dagen.

Hon är en snabbtänkt person som fäster sig vid elevernas roligheter med humorn alltid närvarande, då det gäller jargong både med elever och kollegor.

Kollegerna ser henne som inspirerande och härlig att samarbeta med. De tycker att det aldrig är tråkigt att jobba med Karina Alm – årets lärare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter