Förflytta dig till innehållet

Äldrerådet hade önskat få äldreboende i enheten dit Ankaret ska flytta

Åbo Underrättelsers logo

Pargas äldrerådets tankar om användningen av f.d Åbolands mentalvårdscentralens lediga utrymmen vid Vapparvägen samt samarbetet med stadens olika enheter.

När man på allmänhetens spalt i flera repriser har tagit upp till diskussion användningen av f.d Åbolands mentalvårdscentrals lediga utrymmen vill jag här berätta om äldrerådets tankar angående  dessa utrymmen.

Redan för ca 2 år sedan besökte äldrerådet den f.d mentalvårdcentralens fastighet på Vapparvägen för att se om fastighetens avdelningsdel skulle lämpa sig som en boendeenhet för de äldre.

Äldrerådet vet att det råder brist på olika boendemöjligheter inom äldrevården och skrev ett brev om detta till social- och hälsovårdens ledande tjänstemän. Äldrerådet föreslog att man kunde ta detta utrymme i bruk för äldrevården. På våren skrev äldrerådet på nytt till fastighets-effektiveringsgruppen att äldrerådet fortsättningsvis är av den åsikten att f.d mentalvårdscentralens utrymmen borde tas i användning för äldreboendet.

Utrymmet består av 15 färdiga rum plus allmänna utrymmen. Maten skulle behändigt fås från Malmkullas kök. Dessutom finns hälsocentralen och tandvårdscentralen nära till hands.

I allmänhet anser jag att samarbetet mellan äldrerådet och Pargas stads tjänstemän på olika enheter har fungerat bra. Tjänstemännen har deltagit i våra möten och informerat oss varefter vi haft möjlighet att diskutera de aktuella frågorna med dem.

Medlemmar från Äldrerådet har bjudits in till olika arbetsgrupper och våra åsikter har blivit hörda. Äldrerådet har också skickat skrivelser till olika enheter och tjänstemän och så gott som alltid fått ett svar.

Dela artikeln

En kommentar: “Äldrerådet hade önskat få äldreboende i enheten dit Ankaret ska flytta

  1. Inger Karlsson skrev

    Ett bra initiativ av äldre rådet samt att också hemvårdsenheten med hemsjukvården/ hemsjukhuset och hemförlovningsenheten kunde ha utbyte av att finnas under så att säga samma tak?! Har ingen förståelse för varför familjehuset Ankaret inte mera lämpar sig för småbarnsfamiljer är!?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter