Förflytta dig till innehållet

Äldreomsorgen i Kimitoön

Åbo Underrättelsers logo

Oberoende av partibok så vill nog vi alla kommunalvalskandidater de äldres bästa här på Kimitoön.

Almahemmets öde är dock en sorglig historia. Man har delvis satsat på vissa saker som t.ex. dränering och sprinkling. Men på grund av dragkampen mellan nord och syd så beviljades aldrig

pengarna för en rejäl renovering av Almahemmet.

Många skyller också på den kommande vårdreformen. Det var ju det enklaste, att inget göra. Nog borde det väl också efter reformen finnas ett friskt serviceboende för äldreomsorgen på norra delen av Kimitoön. Var skall de som är i behov av effektiverat serviceboende annars placeras, i Åbo kanske?

Efter halvdana satsningar är Almahemmet nu då i rivningsfärdigt skick. Jag tycker att det är väldigt sorgligt, men vad göra? Nu gäller det för nästa fullmäktige att våga göra svåra beslut och inte bara begära nya utredningar.

Jag har varit taxiföretagare i Kimitoön i 24 år och kört mest äldre personer till sjukhus, vilket betyder att jag med dem har diskuterat tusentals timmar om allt mellan himmel och jord. Med fingertoppskänsla skulle jag nog säga att majoriteten av oss Kimitoöbor talar för kommunal äldreomsorg. Personligen anser jag också att äldreomsorgen i Kimitoön huvudsakligen borde vara kommunal. De privata aktörerna är viktiga och behövs nog också men som ett bra komplement. Jag tror att jag inte är ensam gällande mina tankar om äldreomsorgen i Kimitoön.

Det måste ännu kommenteras att vi har ju en väldigt bra kommunal äldreomsorg på vår ö.

Ännu som svar till Tomy Wass insändare. Alla som representerar SFP i kommunalvalet är inte för en privatisering av äldreomsorgen i Kimitoön.

Kristian Simola

Kommunalvalskandidat, SFP Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter