Förflytta dig till innehållet

Äldre som får servicehjälp hemma vill ha mer social kontakt – ”Lider av att vården fokuserar nästan uteslutande på fysiska och praktiska frågor”

Arkiv/Jennifer Granqvist
äldre kvinna
Servicesystemet, vården och omsorgen borde omorganiseras så att målet är att ta hand om de äldre och deras behov helhetsmässigt, inte bara att ta hand om nödvändiga åtgärder, föreslår forskare.
104 äldre personer som behöver hjälp hemma tillfrågades om vilken sorts tjänster och hjälpinsatser som de tycker är otillräckliga i dagsläget. Svaren visar att de tillfrågade upplever brist på personliga…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Äldre som får servicehjälp hemma vill ha mer social kontakt – ”Lider av att vården fokuserar nästan uteslutande på fysiska och praktiska frågor”

  1. Ann-Marie Hartman skrev

    Det är mycket beklagligt att dom äldre får känna sig som ett nödvändigt ont och att ingen bryr sig. Tycker dom anhöriga borde engagera sig mera i sina gamlingar i första hand. Dom är trots allt de viktigaste för den gamla. I allsynnerhet de som lever ensamma av olika orsaker behöver ändå folk som kommer och går. Och inte bara tv rutan och radion dagarna i ända. Speciellt de som inte kan ta sig ut från sitt hem själva blir tillvaron nästan som att vara fången i sitt eget hem. Dagliga telefon samtal lindrar också ensamheten. En enkel fråga som att hur mår du idag kan göra tillvaron lite ljusare. Att nån bryr sig. Vem vill bli sjuk och gammal och dessutom ensam. Knappast ingen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter