Förflytta dig till innehållet

Ålänningen Christoph Neymeyr upptäckte valutamiss – Tullen tvingas återbetala 11,5 miljoner euro

– Jag hade ingen aning om att det var så många andra som har drabbats, säger Christoph Neymeyr. Foto: Stefan Öhberg / Nya Åland / SPT Ålänningen Christoph Neymeyr köpte en bil från Sverige i våras och undrade hur Tullen hade…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Ålänningen Christoph Neymeyr upptäckte valutamiss – Tullen tvingas återbetala 11,5 miljoner euro

  1. Göran Ek skrev

    Mycket dåligt av tullen att inte ha koll på kurser och ännu inte ens rätta till felet automatiskt innan någon noggrann person hittade felet.
    Att man måste betala tull på importerade bilar så borde ju vara mot EU:s frihandel. Vad är vitsen med frihandel om man kan plocka russinen bort från kakan på vissa produkter? Inte betalar man tull på t.ex hemelektronik om man köper helt nytt hemmabiopaket för tiotusentals euro från Tyskland, inte ens någon tull på elektronik i miljonklassen om man vill överdriva men nog för en bil även om den kostar några tusen.
    Om Finland vill nå miljömålen så måste straffskatten på impotbilar bort och ”skrotningspremie” för begangade bilar i utbyte mot en snålare och renare bil, det skall inte vara skillnad på om bilen är ny eller begangnad. Men som vanligt så är statenb och skattebjörnen otroligt giriga.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *