Förflytta dig till innehållet

Åländska jägare skjuter ejdrar också i vår

Ålands landskapsregering beslöt att tillåta ejderjakt under de två första veckorna i maj. Foto: Erkki Santamala/Nya Åland Den åländska landskapsregeringen ger klartecken för jakt på tvåtusen…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Åländska jägare skjuter ejdrar också i vår

  1. Jan-Erik Karlsson skrev

    Jag tror också Ålänningarna vet bättre än EU-kommissionen hur ejdern bäst kan vårdas på Åland.Jägarna är de som tar hand om predatorer,sätter upp holkar o.s.v för sjöfåglarna,får man 2 gudingar på våren,bygger några skyddstak o skjuter en mink eller trut,så är ejdern på vinst,dessutom finns det 7-8 guding på 1 åda,det är ett jäkla härjande med den stackars ådan.

  2. Kasimir skrev

    Jag tycker om ålänningarna. De har ”drive”. Det är inte som här på fastlandet var man böjer sig efter EUs minsta krav. Ta tex de vitkindade gässen som exempel. Man tycker att inte att den stammen skall regleras på något sätt. Detta ställer till det tex i Folkparken på Runsala. Stranden går inte att besöka pga all avföring från fåglarna. Och vanliga änder, ankorna som alla barn tycker om är försvunna. De ryms inte med mera. Klokt att skydda en art som ökar explosionartat och inte någonsin har varit så utbredd här hos oss. Är detta naturskydd? Att låta de ursprungliga arterna försvinna?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter