Förflytta dig till innehållet

Åland tipsar Åboland om lyckad skördefest – träff i Nagu för odlare, mathantverkare, turistföretagare med flera

Snart dags igen. Margot Wikström förbereder säsongen 2019 genom att ordna en träff där åländska tips kan komma åboländska odlare och företagare till nytta. Foto: Mikael Heinrichs


Skördefesten på Åland har många deltagare och besökare.
Verksamhetsledare Liz Mattsson från Åland delar med sig av erfarenheterna vid en åboländsk träff i Nagu den 27 november.
Margot Wikström, ledare vid närmatsprojektet KulTa, hoppas på många tips för hur man i Åboland kunde gå vidare.
— Vi ska diskutera hur vi i Pargas och Kimitoön kan utveckla våra skördefester. I Pargas har vi Skärgårdens skördefest medan Kimitoön har en skördemarknad inbakad i sitt September Open-evenemang.
— Sedan finns det också en del annat skörderelaterat. Tillsammans med turistsidan har vi utarbetat paket som kommer att börja säljas vid resemässan i Helsingfors i januari, säger hon.
Wikström hoppas på ett så brett deltagande som möjligt, just med tanke på det som kan marknadsföras och säljas vid mässan, där det för övrigt kommer att presenteras Pargas och Kimitoöns första gemensamma turistbroschyr.
KulTa står för projektnamnet Kosthåll med konsumenten i fokus. Förhandsanmälan behövs för träffen i Nagu.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter