Förflytta dig till innehållet

Aktias vd Mikko Ayub avgår

Arkiv/Anja Kuusisto
leende man i slips
Mikko Ayub har varit vd på Aktia sedan oktober 2018.

Aktias verkställande direktör Mikko Ayub lämnar sin befattning med omedelbar verkan, skriver Aktia Bank i ett pressmeddelande. Bankens styrelse och Ayub ska ha kommit överens om saken tillsammans.

Ayub har varit vd på Aktia sedan oktober 2018. Processen för att utse en ny verkställande direktör har inletts.

Juha Hammarén, verkställande direktörens ställföreträdare och vice vd, har utsetts till Aktias tillförordnade vd. Han har varit medlem i Aktias ledningsgrupp sedan 2014 och styrelseordförande för Aktia Livförsäkring Ab sedan 2018. Förutom livförsäkringsverksamheten har Hammarén ansvarat för den operativa verksamheten och hanteringen av kreditrisker på Aktia. Före sin karriär på Aktia hade Hammarén ledande positioner inom Sampo Bank och Danske Bank, senast som verkställande direktör för Danske Finance Ab.

— Å hela styrelsens och alla medarbetares vägnar vill jag tacka Mikko för hans värdefulla insats i utvecklingen av Aktia under de senaste dryga fyra åren. Under hans mandatperiod har Aktia i en föränderlig verksamhetsmiljö genomgått en stor strategisk förändring och blivit en kapitalförvaltarbank, vilket har skapat en stabil grund för bolagets framtid, säger Lasse Svens, styrelseordförande på Aktia i pressmeddelandet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter