Ett certifieringssystem för matprodukter som uppfyller kriterierna för mathantverk ska gynna småföretagare. Det säger Margot Wikström, Projektansvarig för KulTa, Kosthåll med konsumenten i fokus, i ett mejl till ÅU. …
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
En kommentar: “Äkta mathantverk ska bli lättare att urskilja från falska mathantverksprodukter – ”konsumenten lider av virrvarret””
Anders Abrahamsson skrev
Är det verkligen nödvändigt? Undrar nog de inte är så att hantverkaren tar mest stryk av en certifiering. Först går de ju bra då projektet betalar för allt men hur dyrt blir det sen.de flesta certifieringar brukar kosta mellan 300 till 1300 euro per år
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Är det verkligen nödvändigt? Undrar nog de inte är så att hantverkaren tar mest stryk av en certifiering. Först går de ju bra då projektet betalar för allt men hur dyrt blir det sen.de flesta certifieringar brukar kosta mellan 300 till 1300 euro per år