Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Airistovägen öppen igen efter översvämning i lördags – vägen låg en halv meter under vatten, också Skärgårdsvägen svämmade över

Monica Forssell
Mycket vatten på en landsväg.

Regn och smältvatten ställde till det på vägar runt om i Egentliga Finland på lördagen. Den allvarligaste situationen uppstod på Airistovägen, som går från Skärgårdsvägen till Stormälö, i Pargas.

Avtaget till Airistovägen var avstängt hela lördagen men kunde öppnas för trafik igen på söndagsmorgonen.

Vatten samlades också på Skärgårdsvägen och körfilen i riktning mot Nagu svämmade över.

Vatten på en väg.Monica Forssell
Det gäller att köra försiktigt på Skärgårdsvägen i närheten av avtaget till Airistovägen. Stora mängder vatten har samlats på vägen.

Mitt på dagen hade några personer samlats vid avtaget för att se på hur det ser ut. De intygade att de aldrig sett lika mycket vatten på vägarna i området.

En karta som visar var den översvämmade vägen finns. ÅU/Mapcreator

Enligt Räddningsverket låg det cirka en halv meter vatten på en sträcka på ungefär 200 meter på Airistovägen. Det var alltså inte tryggt att köra på vägen. Den översvämmade körfilen på Skärgårdsvägen hade inte spärrats av.

En entreprenör larmades för att röja vägen från vatten och se över vägtrummorna. Mitt på dagen syntes ändå ingen entreprenör ännu till. Invånare i området plogade Kopparövägen så att den kunde användas som som genväg.

Mycket vatten på en väg.Monica Forssell

Artikeln uppdaterades med bilder från platsen 17.2. kl 12.5.

Artikeln uppdaterades med karta och uppgifter om att Airistovägen torde öppna till kvällen klockan 16.45.

Artikeln uppdaterades 18.2 kl 8.41 med uppgifter om att Airistovägen igen öppnats för trafik.

Dela artikeln

En kommentar: “UPPDATERAD: Airistovägen öppen igen efter översvämning i lördags – vägen låg en halv meter under vatten, också Skärgårdsvägen svämmade över

  1. Åke Johansson skrev

    Återkommer ofta sålänge vägtrummorna inte byts ut mot större.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter