ÅIFK steg till oavgjort med två snabba mål efter sidbytet

Åbokamraternas skyttedrottning Alina Lehtimäki visade på nytt att fjolårets målform håller i sig. Foto: Mats Lundberg

Åbo IFK:s fotbollsdamer visade prov på stark lagmoral genom att i lördagens hemmamatch mot TPV i division 2 rädda hem den ena poängen trots underläge med två bollar i andra halvlek. Matchen på Kisapuistoplanen i Pansio slöt oavgjord 2–2.
Det började inte bra mot Tammerforsarna som de senaste säsongerna varit en svår nöt att knäcka för IFK. Ada Nikkilä förde gästerna till ledningen 18 minuter in i första halvlek. Samma spelare spädde i början av andra halvlek på med ytterligare en fullträff och det såg allt annat än ljust ut för hemmalaget.
Men Åbokamraterna fann en ny växel då matchen var dryga timmen gammal. Spjutspetsen Alina Lehtimäki hittade rätt för andra matchen i rad med en påpasslig reducering i den 61:a minuten.
Sju minuter senare utjämnade Sofia Saranpää och likaläget stod sig tiden ut. I de tre inledande omgångarna har ÅIFK skrapat ihop fyra poäng och ligger med det på en stabil plats i mitten i den smått haltande tabellen..
Åbo IFK fortsätter med en bortamatch mot P-Iirot i Raumo på söndag nästa vecka. Därefter väntar ett lokalderby mot TPS 2 på Idrottsparkens övre plan 23 maj.

ÅIFK–TPV 2–2 (0–1)

Mål: 18. Ada Nikkilä 0–1, 46. Nikkilä 0–2, 61. Alina Lehtimäki 1–2, 67. Sofia Saranpää 2–2.
ÅIFK: Lotta Parkkola – Sofia Saranpää. Ella Riikonen (58. Ella Muhli), Lotta Saharinen (66. Siiri Melartin), Iina Komulainen, Tiia Sauvonsaari (78. Iina Karsikas), Emilia Kilpinen (78. Emma Dahlbom), Ella Ikonen, Alina Lehtimäki, Saima Siivonen, Hibo Keyse.
Domare: Vili Lehtovaara.