Förflytta dig till innehållet

ÅIFK öppnade bra mot HIFK, men hemmalaget vände och vann

Duon Oscar Berglund (109 och Andreas Nyström (91) noterades för sammanlagt 16 mål borta mot HIFK, men det räckte inte för kanariefåglarna. ÅU-foto

ÅIFK inledde piggt borta mot HIFK i fredagskvällens IFK-drabbning i Idrottshuset i Helsingfors, men HIFK gick förbi ännu i första halvlek och vann till slut med 38–32 (17–16). ÅIFK hade både 1–5 och 2–6 i inledningen, men HIFK knappade sakta men säkert in.
Under Oscar Berglunds utvisning efter 23 minuter kom HIFK upp till 12–12 och kort därefter tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Efter det var ÅIFK den jagande parten i matchen.
– 32 gjorda mål på bortaplan är förstås en bra sak, men å andra sidan är 38 insläppta på tok för mycket. Det är bara att fortsätta jobba, konstaterade Aku Kuusisto från ÅIFK-tränarstaben efteråt.
För ÅIFK:s del fortsätter ligan lördag nästa vecka med hemmamatch mot BK-46 i Samppalinna.

HIFK–ÅIFK 38–32 (17–16)
ÅIFK: Axel Rehnberg, Mirsad Tursunovic – Andreas Nyström 10, Peik Sjöblom 7, Oscar Berglund 6, Niklas Manderoos 3, Robin Mattsson 2, Eero Laine 2, Isak Lehvonen 1, Albert Georgs 1, Robin Karlsson, Santeri Maijala, Mikael Lundin.