Förflytta dig till innehållet

ÅIFK lånar ut handbollsspelare till Pargas IF – får inte spela i derbyt

Mikael Manderoos och Benjamin Fellman spelar i Piffen i höst. Pressfoto


Åbo IFK-produkterna Mikael Manderoos och Benjamin Fellman lånas ut till Pargas IF. Låneavtalet träder i kraft genast och gäller för hösten, med option på förlängning över våren.
Tack vare samarbetet får de unga ÅIFK-talangerna ligaerfarenhet från åtta matcher med rödskjortorna.
Man har kommit överens om att spelarna inte deltar i derbyt mellan lagen. Det spelas den 5 oktober.
Fellman och Manderoos hör till ÅIFK:s A-juniorlag, men tränar också med herrlaget. Kantspelaren Manderoos är en standardspelare i P00-landslaget och har spelat och tränat med herrlaget i flera år.
Fellman å sin sida har ännu inte fått speltid i ligan, men har tränat med herrarna under försäsongen.
– Efter att ha öppnat diskussioner med Piffen-tränaren Michael Lindblom kom vi snabbt till en lösning som är bra för båda parter. Våra ungdomar får värdefull ligaerfarenhet, samtidigt som de fortsättningsvis kan spela med A-pojkarna och träna i Åbo. Piffen å sin sida får ett tillskott på två motiverade spelare i sin trupp, kommenterar A-pojkarnas tränare Aku Kuusisto i ett pressmeddelande.
Om pappersarbetet blir klart i tid kommer Fellman och Manderoos att vara med redan då Pargas IF inleder säsongen, den 28 september borta i Sjundeå.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter