Förflytta dig till innehållet

Aggressiv 23-åring från Holland förstärker Inters försvar

Daan Klinkenberg. Foto: FC Inter


Fotbollsklubben Inter har skrivit kontrakt med den holländska försvararen Daan Klinkenberg. Kontraktet med 23-åringen sträcker sig över den kommande säsongen, och innehåller en option för 2020.
Klinkenberg kommer från sin moderklubb FC Volendam där han spelat 43 matcher i den holländska nästhögsta serien. Under junioråren represnterade han också bl.a. den holländska storklubben AZ Alkmaar.
Inters tekniska chef Vesa Mäki säger att det märks att Klinkenberg fått en god grund i sin fotbollsutbildning. Tränaren José Riveiro säger att klubben undersökt den vänsterfotade spelaren noga.
– Han är en skicklig och atletisk spelare, som kan spela med båda fötterna. I försvarandet är han aggressiv och läser situationerna bra, säger Riveiro.
Klinkenberg får en rivstart i sin nya klubb då han redan på lördag kan användas i träningsmatchen mot SalPa.
– Det här är första gången jag spelar utanför Holland och därför ett viktigt steg i min karriär. Om några veckor har jag säkert acklimatiserat mig i Finland. Även om det är kallare här påminner Finland mycket om Holland, så jag tror det går bra, säger Klinkenberg.
I Inter kan han spela både som vänsterback och stopper. Klubben söker ännu en vänsterback, en mittfältare och en anfallare. Dessutom finns det plats för några unga lovande förmågor.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter