Förflytta dig till innehållet

Advokatbyrå i Åbo firar 25 år som de firade 20 – genom att dela ut stipendier till ÅA-studerande

För andra gången delar advokatbyrån Pontus Lindberg & co ut stipendier till ÅA-studerande för deras kandidatavhandlingar. Henrietta Sandvik från Åbo och Rufus Nordman från Ekenäs fick årets. I mitten Pontus Lindberg.


På onsdagen delade advokatbyrån Pontus Lindberg & co ut stipendier på strax över 1000 euro till rättsnotarierna Rufus Nordman och Henrietta Sandvik.
Precis som för fem år sedan är det två rättsnotarier från ÅA som prisas för sina avhandlingar, som alltså är de som fått högst betyg.
– Utgångsläget är att två prisas, en flicka och en pojke. Vi har ett mycket gott samarbete med ÅA, säger Pontus Lindberg som är en av de tre som jobbar på byrån.
Rufus Nordmans avhandling heter ”Kassaprincipen i inkomstbeskattningen och tolkningen av principen vid periodisering av ränteinkomster” och Henrietta Sandviks ”Multimodaltransportoperatörens godsskadeansvar vid internationella transporter de lege ferenda”.
De studerar numera båda vidare till juris magister vid Åbo universitet, och åtminstone Nordman fortsätter på samma bana som avhandlingen antyder; skattejuridik.
Sandvik vill ha erfarenhet av så många olika områden som möjligt innan hon väljer sin slutliga arbetsplats.
Båda två är väldigt glada för stipendierna.
– Det känns fint att få beröm då man har jobbat så hårt för det här, säger Nordman.
– Jäkla hårt! säger Sandvik, som fick högsta betyg för sin avhandling, vilket är relativt ovanligt för utbildningen.

Positivt för alla inblandade

Juris doktor Joachim Enkvist, ämnesansvarig vid den privaträttsliga institutionen vid ÅA, närvarade också vid utdelningen.
– Det här är något jättepositivt och det enda liknande av sitt slag hos oss, kommenterar han stipendierna.
– Det är ju framtiden vi har här nu, säger Pontus Lindberg och pekar på stipendiaterna.
Advokatbyrån Pontus Lindberg & co grundades egentligen för 26 år sedan, i Åbo januari 1993 och firade alltså officiellt 25 i fjol.
Byrån är trespråkig (svenska, finska och engelska) och betjänar såväl större som mindre företag samt enskilda personer i juridiska ärenden. De flesta kunderna finns i Åbo och Åboland men de finns även nationellt och internationellt.
– Vi har två sektioner som vi arbetar med, företags- och bolagsrätt och familjerätt. I undantagsfall arbetar vi med straffrättsliga ärenden, berättar Lindberg.
Byrån har sedan 1997 varit medlem i den internationella advokatsammanslutningen Law Europe International.
Man har verkat 20 år i samma lokaler på Slottsgatan 16.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter