Förflytta dig till innehållet

Adlercreutz har överlägsna meriter

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

SFP:s ordförandeval. HBL rapporterade (6.5) från SFP:s ordförandevalsdebatt i Malax. Enligt artikeln upplevdes skillnaden mellan kandidaterna som ”hårfin”.

Alla tre är säkert duktiga politiker i en debattsituation men med tanke på helheten blir bilden annorlunda. Vi upplever att kontrasten är klar.

Våra barn har gått i samma daghem och skolor som Anders Adlercreutz fem barn och vi har följt hans agerande som förälder samt inom skol- och fritidsaktiviteter på nära håll i årtionden.

Vi delar uppfattningen om Anders som en exceptionellt insiktsfull och samhällsengagerad person. Även som politiker har han alltid hittat tid i sin hektiska kalender för barn och ungdomars angelägenheter, vare sig det gäller daghems-, förskole- eller skolfrågor.

Han är ytterst lättillgänglig och verkligen lösningsfokuserad även i svåra konfliktsituationer, och han går aldrig till personangrepp eller bygger upp sin egen makt genom att trycka ner andra.

Det är ingen slump att Anders Adlercreutz har varit en riktig röstmagnet i varje kommunal- och riksdagsval. Han har förtjänat väljarnas förtroende genom verkliga handlingar och diplomatisk pragmatism.

De intervjuades uppfattning att skillnaden mellan Adlercreutz och de andra ordförandekandidaterna skulle vara ”hårfin” känns svår att förstå för oss som känner till Anders meriter.

Vi vet redan nu att den kommande ordföranden troligen också blir den kommande undervisningsministern.

Med sin starka erfarenhetsbakgrund från barns utbildningsvägar från daghem, förskola, grundskola, högstadium, gymnasium, yrkesutbildning och högre utbildning skiljer sig Adlercreutz från de andra kandidaterna.

Till detta kommer meriter som mångårig ordförande för den landsomfattande organisationen Hem & Skola samt som huvudplanerare för otaliga skolor och daghem.

Det här är tunga meriter som har en direkt koppling till det kommande arbetet och det ledarskap som behövs. Vi ser skillnaden som klar.

Vi hoppas innerligt att hela Svenskfinland förstår Adlercreutz värde för SFP, Svenskfinland och hela Finland.


Maria von Willebrand och Anders Bäckman
Anki och Jocke Geust
Marika och Jan Biström
Maria och Tommi Karhela
Katri Kanninen och Niklas Nordling
Lotta Lassenius-Panula och Pertti Panula
Sean Obrey

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter