Förflytta dig till innehållet

Åbos ungdomslokaler är öppna under jul och nyår — ska motverka utslagning

Den svenska ungdomslokalen Zabadak i Åbo håller öppet 27.12 och 30.–31.12, alltså inte på julafton. Lokalen ligger på Auragatan. ÅU-foto

Den svenska ungdomslokalen Zabadak i Åbo håller öppet 27.12 och 30.–31.12, alltså inte på julafton. Lokalen ligger på Auragatan. ÅU-foto


Ungdomar i Åbo kan träffa vänner, utöva sina hobbyer och tillbringa tid i ungdomslokalerna i Åbo även under jul och nyår. Åbo stads samtliga 14 ungdomslokaler håller nämligen öppet, likaså skejthallen Cube. En del av lokalerna är inte öppna både under jul och nyår.
Tanken med att hålla öppet är att erbjuda flera möjligheter för ungdomarna. Det är samtidigt en del av stadens arbete för att förhindra utslagning.
Ungdomslokalerna är till för unga i åldern 9–18. För att få besöka någon av dem ska man hämta ett kostnadsfritt kort från någon av lokalerna.
Öppettiderna till lokalerna kan variera, men samtliga hittas i sociala medier eller via stadens webbsida.
Ungdomslokalerna finns i Skanssi, Kråkkärret, Ilpois, Pansio, Patis, Runosbacken, S:t Marie och i centrum av Åbo (Zabadak, svenskspråkig).
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter