Förflytta dig till innehållet

Åbos smittskyddsläkare: Allt fler får nu corona för andra gången

Arkiv/Kim Lund
Ett positivt coronatest
Allt fler coronasmittas och får covid redan en andra gång - till och med bara ett par månader efter att man insjuknat första gången. Åbo stads ansvariga smittskyddsläkare Jutta Peltoniemi…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Åbos smittskyddsläkare: Allt fler får nu corona för andra gången

 1. Maria Abrahmsson skrev

  Ann-Marie Hartman, du skriver: ”Månne endel bara får coronan lättare än andra.”
  Det undrar jag också. Försiktiga maken och jag (3 sprutor) har hittills klarat oss och med jämna mellanrum träffat vår familj:.
  Barn 1 med sambo och två vuxna barn med egna hushåll, varav den ena inte velat vaccinera sig medan övriga är vaccinerade, alla jobbat, ingen smittad. Barn 2 med sambo och två tonårsbarn, alla vaccinerade, vuxna jobbat delvis på distans, barnen i skolan, sambo och ett av barnen smittade, lindrig C19, två inte smittade. Barn 3 med sambo och två lågstadiebarn, alla vaccinerade, en jobbat i utsatt yrke, en på distans, barnen i skolan, detta och den ena av barnen smittade, lindrig C19, två inte smittade.
  Hos barn 2 ville syskonet till det smittade barnet verkligen bli smittad, använde samma bestick, vistades i närheten av syskonet och viruset ville inte!

 2. Ann-Marie Hartman skrev

  Tycker det är beklagligt att inte vaccinerna skyddar desstu bättre än att man kan få coronan upprepade gånger. Själv har jag tillsvidare klarat mig utan att insjukna. Men har följt restrintionerna och som pensionär behöver jag inte handla när det är rusningstid. Det är ju bra att 80+får sitt fjärde vaccin. Själv fått tre doser. Månne endel bara får coronan lättare än andra. Man kan just undra över det. Hoppas sommaren skall bli bättre. Då kan man ändå vara utomhus och träffa sina vänner. Vet många som har mentala problem av isoleringen och rädslan för att insjukna. Folk har blivit jätterädda. Så rädda att psyket farit illa. Vem skall hjälpa dom att komma över det?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter