Förflytta dig till innehållet

Åbos byggnadstillsyn är en belastning för staden

I flera år har man kunnat ta del av nyheter som gäller byggnadstillsynen i Åbo stad. Det tar tid att åtgärda saker i kommunala organisationer, men för byggnadstillsynen i Åbo…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Åbos byggnadstillsyn är en belastning för staden

  1. Ted Bergman skrev

    Ser saken rätt annorlunda. Om man flyttar bort en verksamhet, hur skulle det då ändra på stadens image, eller rättare sagt möjlighet att påverka den. När byggnadstillsynen är i egen regi så finns möjligheter att locka invånare med smidig hantering. Ett bra rykte sprider sig. Problemet ligger sannolikt mer i omstruktureringsproblem som kommunala (och statliga) organisationer har. Det är nästintill omöjligt att flytta på folk och omorganisera så att alla är på en plats som de är mest lämpade för. Regelverk kring dess tjänster och anställningar gör det mycket svårt, och därtill är politiker ovilliga att ta till samarbetsförhandlingar där en del omstrukturering kunde genomföras. Men att flytta en organisation från ex. Åbo stad till staten, inte förbättrar det något problem, det är bara att flytta det längre bort från påverkningsmöjlighet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter