Förflytta dig till innehållet

Åborestaurang slarvade med hygien, misstänktes för flera matförgiftningar – ”Betydande risk för konsumenten”

Stefan Holmström
Kärl i diskho
Diskmaskinen fungerade inte, så kärlen diskades för hand – dåligt.
Flera fel uppdagades då miljöhälsomyndigheter inspekterade en restaurang i Åbo för ett drygt år sedan. Diskmaskinen var trasig, de handdiskade kärlen var inte rena och de som arbetade i restaurangen saknade hälsointyg. Det hade också gjorts flera anmälningar om misstänkt matförgiftning. – Bristerna är sådana…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Åborestaurang slarvade med hygien, misstänktes för flera matförgiftningar – ”Betydande risk för konsumenten”

  1. Johan Gräsbeck skrev

    Som företagare själv känns det fullständigt otroligt att myndigheterna inte kan ingripa i dessa fall på ett effektivt sätt. Det är ju fråga om kundernas hälsa och välmående och så låter man restaurangen fortsätta med dåliga rutiner i flera månader och i många omgångar. Det borde ju vara lapp på luckan tills bristerna är åtgärdade.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *