Flera fel uppdagades då miljöhälsomyndigheter inspekterade en restaurang i Åbo för ett drygt år sedan. Diskmaskinen var trasig, de handdiskade kärlen var inte rena och de som arbetade i restaurangen…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
En kommentar: “Åborestaurang slarvade med hygien, misstänktes för flera matförgiftningar – ”Betydande risk för konsumenten””
Johan Gräsbeck skrev
Som företagare själv känns det fullständigt otroligt att myndigheterna inte kan ingripa i dessa fall på ett effektivt sätt. Det är ju fråga om kundernas hälsa och välmående och så låter man restaurangen fortsätta med dåliga rutiner i flera månader och i många omgångar. Det borde ju vara lapp på luckan tills bristerna är åtgärdade.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Som företagare själv känns det fullständigt otroligt att myndigheterna inte kan ingripa i dessa fall på ett effektivt sätt. Det är ju fråga om kundernas hälsa och välmående och så låter man restaurangen fortsätta med dåliga rutiner i flera månader och i många omgångar. Det borde ju vara lapp på luckan tills bristerna är åtgärdade.