Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad med grafik: Katastrofalt dåligt fiskeår i fjol

Fiskeåret 2017 var det sämsta genom tiderna i Åboland, meddelar Åbolands fiskarförbund. Samma negativa trend för fiskfångsterna har observerats på andra delar längs med Finlands kust. Orsaken är kristallklar, enligt förbundet: sälarna och skarvarna tär på lönsamheten och tvingar fiskare att sluta. Angrepp på fiskebragder…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Uppdaterad med grafik: Katastrofalt dåligt fiskeår i fjol

  1. johan sundqvist skrev

    Ingen längre inlägg till Katastrofalt dåligt fiskeår i fjol, det här har pågått i många år när inte Miljö-, jord- och skogsbruksminister Kimmo Tiilikainen inte har intresse att ge lov att minska på skarv- och sälar. Alltid hänvisar man till ELY- centralen, inte vet de där skillnad på en gädda och en säl, eller en skarv och en kråka. Hur skulle det vara att grunda en ny arbetsgrupp igen, säkert den tredje, att undersöka skarvens och sälens skadeverkan på yrkesfiskarnas inkomst, en rapport som inte våra högsta beslutfattare vill se.
    Johan Sundqvist
    Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *